Fjerde dose til de som er 65 år og eldre

Koronavaksinering med ny oppfriskningsdose (for de fleste er dette dose 4) for de som er 65 og eldre i Rælingen har startet. Det må være 4 måneder siden forrige vaksinedose og/eller 3 uker siden eventuell covidsykdom.

Fjerde dose til andre grupper

Vi tilbyr nå ny en oppfriskingsdose (4. dose) for aldersgruppen 18–64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp. Dette tilbudet gjelder også for ungdom i aldersgruppen 12–17 år med alvorlig grunnsykdom. Denne gruppen må ha dokumentasjon på at de skal ha en oppfriskingsdose. Gravide som er i 2. eller 3. semester tilbys også nå en 4. dose.

Folkehelseinstituttet har foreløpig ikke anbefalt 4. dose for andre grupper.

Variantvaksiner

Både koronavaksinene fra Pfizer og Moderna har kommet i nye versjoner, som er bedre tilpasset variantene av koronavirusviruset som nå sirkulerer. Vaksinene kalles variantvaksiner og kan brukes til vaksinering med oppfriskningsdoser. Til grunnvaksinering skal fortsatt de opprinnelige vaksinene fra Pfizer og Moderna brukes.

Det er forventet at det vil komme nye tilpasninger av koronavaksinene også i tiden fremover. Innbyggerne får tilbud om den vaksinen som er tilgjengelig til enhver tid, i tråd med FHI sine anbefalinger.

Variantvaksinene vil gi bedre beskyttelse mot å bli smittet av koronaviruset. Beskyttelsen mot alvorlig sykdom ser ut til å være like bra for de opprinnelige koronavaksinene og variantvaksinene. Bivirkningsprofilen ser også ut til å være lik for de opprinnelige koronavaksinene og variantvaksinene. 

Bestill time til vaksinering

Foreldre kan bestille time til sine barn under 18 år. Barn og ungdom som ikke har fylt 16 år må ha med samtykkeskjema, signert av foresatte, til vaksinering. Samtykkeskjema må være med også til dose 2. Last ned samtykkeskjema.

Bestill time for koronavaksinering ➔ 

Har du problemer med timebestilling? Se denne guiden.

Etter at du har bestilt time må den manuelt godkjennes av oss. Den bekreftelsen kan komme tett opp mot timen, ofte så sent som i dagene før oppsatt time. Bekreftelsen kommer etter en kontroll av at du har riktig alder og intervall mellom dosene. Du kan gå ut ifra at timen blir bekreftet, så lenge du tilfredsstiller kravene. Ikke bestill mer enn én time. Frem til timen er bekreftet kan du selv avbestille eller flytte timen via helsenorge.no. Må du avbestille eller endre timen etter at den er bekreftet må du kontakte vaksinekontoret.

 

Åpningstid og sted

Åpningstid

Vaksinetimer bestilles via helsenorge.no. Du finner ledige dager og tider når du bestiller time.

Sted for koronavaksinering

Vaksinering foregår på Rælingen rådhus, Bjørnholthagan 6, 2008 Fjerdingby. Bruk hovedinngangen, og følg skiltingen. Du skal bruke munnbind ved oppmøte og desinfiserer hendene på våre desinfeksjonsautomater på vei inn i lokalet.

Vaksinering på apotek

Det er også mulig å få koronavaksine på apotek i Rælingen. Kontakt apoteket direkte dersom du ønsker å ta koronavaksine der.

 

Kontakt vaksinekontoret

Telefon

Koronatelefonen kan kontaktes mandag til torsdag mellom kl. 09:00–11:00 og 12:00–14:00 på telefon 404 33 055.

E-post

koronavaksine@ralingen.kommune.no.