Brosljyre som bilde - ABUR

ABUR skjema sommerleir ungdom

Les brosjyren (pdf)

 

Låtmaker

Temaene for den gode låta er rundt oss til enhver tid: enten det er de store samfunnsspørsmålene eller det enkle, nære i livene våre. Kurset gir en grundig innføring, gjennomgang og en solid dose inspirasjon til håndverket.

- Alt starter med ei god låt, sier Askil. Gode tekster og melodier er de viktigste råvarene for enhver suksessfull artist.

En av Norges mestselgende og suksessrike artister Askil Holm og pianist/produsent Olav Tronsmoen er engasjerte som lærere, og de vil sammen ta kursdeltakerne gjennom prosessene og håndverket med å lage ei god låt.

Askil Holm: artist, låtskriver, produsent, underviser ved Universitetet i Agder (Låtmakerstudiet), har gitt ut 5 solo-album. En av 4 artister i prosjektet «Hallelujah» sammen med Kurt Nilsen, Espen Lind og Alejandro Fuentes.

Olav Tronsmoen: freelancepianist (spiller nå med Maria Mena, Ina Wroldsen og Nicoline, tidligere med Gabrielle, Karpe Diem og Truls) og produsent med eget studio.

 

Hip hop

På dette kurset vil vi jobbe mye med grunnsteg og hip-hop grooves. Du vil få muligheten til å jobbe med freestyle, og hvordan man kan leke med forskjellige basic-steps. Du vil også få prøve deg på andre stiler som vogue og house. I disse klassene vil fokuset være på riktig kunnskap, feeling og mestringsfølelse.

Kurset ender med et dansenummer der dere får vise fram hva dere har lært av koreografi og hva vi sammen har laget i felleskap. Kom og dans til masse herlig musikk, det blir en uke med red danseglede og nye utfordringer. Du trenger å ha med treningstøy, drikkeflaske og gode sko å danse i (eks joggesko).

Hulda Kristina Løseth Vestvik holder kurs for oss for 4. gang, og driver i dag eget dansestudio i Verdal i tillegg til at hun er ansatt ved Raw Dance Studio i Trondheim. Hun har sine hip-hop studier fra skoler i Stockholm, New York, Oslo og Paris. Hun jobber aktivt som koreograf for forestillinger rundt om i Trøndelag og har vunnet flere battles. Velkommen!

Instruktør er Hulda Kristina Løseth Vestvik. Tidligere elev ved Streetlinjen – Ballettakademiet i Stockholm, Broadway Dance Center i New York, og Flow Dance Education i Norge og Paris.

 

Teater

Dette er et teaterkurs både for deg som har gjort en del teater fra før, men også for deg som ikke har så mye erfaring, men som synes teater er gøy!  Vi skal jobbe med alt fra skuespillerteknikk, karakterutvikling, dialogarbeid, sjangerarbeid og fysisk teater. Kurset vil ha en leken innfallsvinkel med fokus på å skape noe sammen som et kompani/gruppe. Gjennom ulike øvelser og metoder skal vi forske i ulike måter å skape teater på.

Jens Smith Wergeland er utdannet teaterinstruktør fra Drama Centre i London. Han har jobbet som skuespiller, regissør og dramapedagog og var med kompaniet Teater Joker og vant Heddapris for beste barneforestilling i fjor. Til høsten setter han opp forestillingen «Kapital» ved Hordaland Teater i Bergen. Han elsker å sette skaperkraften i sentrum og finner alltid en oppfinnsom og engasjert inngang til teaterverdenen

 

Film

På dette kurset vil du lære om å lage og spille i ekte kortfilm. Vi skal lage to kortfilmer fra manus-til ferdig klipp.  Du vil lære om skuespill for kamera, regi, manus, filmfoto, Mac-redigering og lydarbeide. Vi har alt utstyret du trenger!

Kursleder er Morgan Davidsen. Morgan er utdannet i USA og jobber som regissør og skuespiller. Han er nå leder for filmlinjen på Follo Folkehøgskole.
 

Musikal

Dette kurset passer for deg som liker å kombinere sang, dans og skuespilleri. Vi gjør repertoar fra kjente musikaler. Kurset avsluttes med en liten arbeidsvisning på scenen.

Kursleder Tom Nilssen er utdannet danser og koreograf i London og ved Statens Balletthøgskole, og har tidligere vært lærer på musikallinja på Follo folkehøgskole. Du trenger å ta med treningstøy.

 

Tegnserie

Kursinstruktør er tegneserieskaper Arild Midthun, som er mest kjent som Donald-tegner og har tidligere tegnet for blant annet humorbladene Pyton og Norsk MAD.

På dette kurset vil du lære å utvikle egne ideer og hvordan du bygger opp en tegneserie, med råd om fortellergrep og effekter. Her trenger en ikke ha med eget utstyr.

 

Pris og praktiske opplysninger

Kursene koster 2.850,- per person (2.390,- hvis det er flere søsken). Inkludert i dette er overnatting, tre måltider om dagen, kurs, materiell og aktiviteter. UKL er støttet av Akershus fylkeskommune, og for elever utenfor Akershus er et pristillegg på 600,-.

Oppmøte er søndag 29. juli kl 18.00, og kursene foregår fra mandag mellom 09.00 og 17.00 bare avbrutt av lunsj. Overnatting skjer på skolens internat i tomannsrom. Kursene avsluttes fredag 3. august kl 17.00. Da vil det være en arbeidsvisning hvor foreldre og venner kan få se smakebiter av hva en har drevet med i løpet av uka.

 

Påmelding

Påmelding skjer etter først-til-mølla-prinsippet. Bindende påmelding sendes inn enten via post eller abur@online.no med underskrift fra foresatte. De kursene det er nok deltagere på 12. juni blir gjennomført. Eventuelt ledige plasser som er igjen etter denne datoen blir fylt opp fortløpende.

En kan bare være med på et kurs. Hvis det er flere kurs en kunne tenke deg å være med på kan en sette opp flere ønsker i prioritert rekkefølge, som da kan være aktuelle hvis det er fullt på førstevalget.

 

Velg:

Låtmakerkurs

□ Teater

Film

Musikal

Tegneserietegning

Hip hop

 

Navn: …………………………………………………………………………………

Fødselsår: ……………………………………………………………………………

Adresse: ……………………………………………………………………………...

Postnr./Sted: …………………………………………………………………………

Foresattes telefon: ……………………………………………………………………

Foresattes e-mail: ……………………………………………………………………

 

På UKL får vi besøk av journalister som tar bilder/film til sine media, og arrangør tar bilder til dokumentasjon og informasjonsspredning om UKL. Kryss av:

□ Vi samtykker til at vårt barn blir tatt bilde av/filmet til slik bruk

□ Vi samtykker ikke til at vårt barn blir tatt bilde av/filmet til slik bruk

 

Underskrift/dato:

Foresattes underskrift/dato:

 

Meld deg på til:

Akershus Barne- og Ungdomsråd (ABUR)

Pb. 50

2011 Strømmen

Merk konvolutten: ”UKL” En kan også skanne den utfylte påmeldingen og sende den til abur@online.no

Spørsmål? Ring ABUR og spør på 63 89 96 70