Nummeret til samtaletelefonen er 63 83 52 52, og den er betjent kl. 10.00-21.00 på hverdager, og kl 10.00-18.00 i helgene.

Mennesker i alle aldersgrupper kan oppleve situasjonen vi er oppe i nå som tung og vanskelig. Vi er avskåret fra venner, familie og aktiviteter som betyr mye for oss. Vi bekymrer oss for familiemedlemmer som er sårbare, og for de økonomiske konsekvensene som mange står overfor. Og veldig mange, særlig de som bor alene, opplever ensomhet nå.

Engstelse, ensomhet, nedstemthet, sinne, frustrasjon – dette er alle naturlige følelser i denne uvanlige situasjonen vi står i, og ingen ting å skamme seg over. Kanskje har du ingen å snakke med det om – eller kanskje har du bare ikke lyst til å tynge dem rundt deg med dine egne problemer. Da kan du slå på tråden til oss! Enten du bare vil skravle litt om vær og vind over formiddagskaffen, eller du har problemer og frustrasjoner du trenger å lufte, så har vi tid til deg.

Samtaletelefonen vil bli bemannet av frivillige fra kirkene, frivilligsentralen, Røde kors og Sanitetsforeningen. Den er ment for deg som trenger å slå av en prat, og er ikke til faglige spørsmål om korona – har du helserelaterte spørsmål kan du ringe vår interkommunale korona-telefon som er bemannet av helsepersonell. På vår hjemmeside finner du informasjon om denne, samt andre aktuelle hjelpelinjer, som Mental helse og Alarmtelefonen for barn og unge: Lenke til oversikt.