Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

TORGET I FJEDINGBY SENTRUM 

Torget skisse oktober 2021 - Bjørbekk og Lindheim

Se torget som stor fil (Illustrasjon:Bjørbekk & Lindheim)

Prosjektleder: Rune Torgeir Nilsen

Bakgrunn: Kommunestyret vedtok "Utforming av torget" 28. april 2020. 

Størrelse: 2000 m2

Landskapsarkitekt: Bjørbekk & Lindheim AS

Kvaliteter: Betongheller på hele torget, kantstein langs asfaltstier, sittekanter i granitt med treavdekning og et langt amfi.

Sitteplasser: 220

Ferdig: 2023

Illustrasjon - sitteplasser og trapper torget

Illustrasjon - sitteplasser på torget 

Torget - arbeid pågår

Arbeid med torget pågår nå

Vi fikk igangsettingstillatelse (IG) som er godkjenning for å starte arbeidene med torget 18. februar 2022. Denne tillatelsen blir gitt av kommunens byggesaksavdeling. Arbeidene er godt i gang på området som vi kaller fase 1 som i grunn er nedre delen av torget inn mot Marikollen torg. Denne delen skal stå ferdig første halvdel mai klare for butikkene i Marikollen torg som skal åpne i midten av mai. Fundament for utsmykking av torget pågår også og kunstverket Boksøylet av kunstner Lene Kilde ventes ferdig først sommeren 2023. 

Torget i sentrum 2. desember 2021

Bilder fra torget

På begge sider av torget i Fjerdingby sentrum er det byggeprosjekter, her kommer det kommunale bygget Ravinen med kultur- og helsetjenester som et nytt bibliotek, helsestasjon, legesenter og en kafe, og et privat byggeprosjekt med leiligheter og butikker og næringsliv i første etasje. Fra torget er det kort avstand til Marikollen idrettspark som har et fantastisk aktivitetstilbud.