Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

TORGET I FJEDINGBY SENTRUM 

Torget skisse oktober 2021 - Bjørbekk og Lindheim

Se torget som stor fil (Illustrasjon:Bjørbekk & Lindheim)

Prosjektleder: Rune Torgeir Nilsen

Bakgrunn: Kommunestyret vedtok "Utforming av torget" 28. april 2020. 

Størrelse: 2000 m2

Landskapsarkitekt: Bjørbekk & Lindheim AS

Kvaliteter: Betongheller på hele torget, kantstein langs asfaltstier, sittekanter i granitt med treavdekning og et langt amfi.

Sitteplasser: 220

Ferdig: 2023

Illustrasjon - sitteplasser og trapper torget

Illustrasjon - sitteplasser på torget 

Marikollen og Fjerdingby sentrum med skilter og mer

Statusbilder sommer i Fjerdingby sentrum

Det er sommer i Fjerdingby sentrum. Ta en tur innom Fjerdingby sentrum og se hvordan det blir med skilting og ferdigstilling av Ravinen og torg. Hovedinngangen til Ravinen blir okergul. Overtakelse av bygget er 1. juli. Innflytting i Rælingen bibliotek vil pågå frem til offisiell åpning 3. september. Rælingen helsestasjon, Ravinen ungdomsklubb og flere vil også komme på plass og ta lokaler i bruk. Arbeid med torget som får betongheller, kantstein, sitteplasser med treavdekning og et langt amfi, vil pågå til og med 31. august. Nederst i artikkelen finner du noen sommertips. God sommer!

Torget - arbeid pågår

Arbeid med torget pågår nå

Vi fikk igangsettingstillatelse (IG) som er godkjenning for å starte arbeidene med torget 18. februar 2022. Denne tillatelsen blir gitt av kommunens byggesaksavdeling. Arbeidene er godt i gang på området som vi kaller fase 1 som i grunn er nedre delen av torget inn mot Marikollen torg. Denne delen skal stå ferdig første halvdel mai klare for butikkene i Marikollen torg som skal åpne i midten av mai. Fundament for utsmykking av torget pågår også og kunstverket Boksøylet av kunstner Lene Kilde ventes ferdig først sommeren 2023. 

Torget i sentrum 2. desember 2021

Bilder fra torget

På begge sider av torget i Fjerdingby sentrum er det byggeprosjekter, her kommer det kommunale bygget Ravinen med kultur- og helsetjenester som et nytt bibliotek, helsestasjon, legesenter og en kafe, og et privat byggeprosjekt med leiligheter og butikker og næringsliv i første etasje. Fra torget er det kort avstand til Marikollen idrettspark som har et fantastisk aktivitetstilbud.