Vi har vært gjennom en krevende vår og forsommer preget av koronasituasjonen. Sammen har vi vært flinke til å slå ned smitten, men koronaviruset er allikevel fortsatt blant oss. Det er registrert sporadiske smitteutbrudd i nærmiljøet den siste måneden, og lokal oppblomstring i flere av nabokommunene. Vi er lei av viruset, men viruset er ikke lei av oss. Vi må derfor alle nå bidra til å begrense smitten og prøve å forhindre en ny smittebølge med nye restriksjoner.

 

I Rælingen kommune har vi registrert totalt 42 smittede, 38 av disse er friskmeldt og én person er død. Vi oppfordrer alle med symptomer til å teste seg, ta i så fall kontakt med fastlegen din. Vi har høy testkapasitet gjennom hele sommeren i Rælingen kommune.

Du finner oppdatert informasjon om smittesituasjonen, testing og mer på kommunens hjemmeside: www.ralingen.kommune.no

 

Nå reiser mange på ferie, og det blir mer kontakt med andre enn det har vært de siste månedene. Vi håper å unngå en ny smittebølge med nye restriksjoner i samfunnet. Så nyt ferien og sommervarmen, men husk de gode vanene vi har etablert:

Hold minimum én meter avstand – Vask hendene ofte – Host i papir eller albuekroken – Bli hjemme dersom du har symptomer – Unngå folkeansamlinger. Og husk: man kan ikke se hvem som er i risikogruppa.

 

Dersom du får symptomer på Covid-19 når du er på ferie i Norge, ta kontakt med kommunen du oppholder deg i for å få bli testet, eventuelt få informasjon om hvor du skal henvende deg.

 

Vi minner om myndighetenes anbefalinger vedr. utenlandsreiser. Dersom du velger å reise til utlandet må du holde deg oppdatert på hvilke land og områder som til enhver tid er definert som røde områder. NB! Dette endres fortløpende ettersom hvordan smitten sprer seg. Dersom du har opphold deg i et land som ikke er unntatt fra karanteneplikten, må du regne karantenetiden inn i ferien din.

 

Vi ønsker alle våre ansatte en riktig god sommer!

 

 

Med hilsen

Informasjonsstaben på vegne av kriseledelsen