Mandag kveld åpnet Rælingen skiklubb (RSK) – hopp sine to nye rekrutteringshoppbakker i Marikollen. Det er etablert en K10- og en K20-bakke, begge i henhold til moderne bakkeprofiler. Bakkene passer perfekt for alle som vil prøve skihopping. I dag er anleggene for hopping på snø, men det er planlagt å utvide til sommerhopping også. Det betyr at en på sikt vil finne enda flere helårsanlegg i Marikollen idrettspark.

Åpningen av anleggene var også scene for historiens første «Like Muligheter» - hopprenn. I januar 2021 ble verdiprosjektet Like Muligheter lansert. Her har utøvere, særforbund og samarbeidspartnere gått sammen for å sikre jenter like muligheter og rammebetingelser i bredde- og toppidretten. RSK-hopp er valgt ut som en av to klubber på landsbasis til å være med på prosjektet for å jobbe med jentehopping. Det skal jobbes med å fremme rekruttering av jenter i alderen 6-12 år til skihopp og kombinert, og videre fokusere på å holde på jentene innenfor disse grenene. Kompetanseheving innenfor skadeforebygging er et av fokusområdene til RSK-hopp. Her vil det også samarbeides med andre grener innenfor skiidretten.

RSK-hopp utvikler sitt aktivitetstilbud og planlegger organiserte treninger i anleggene. Her er det åpent for alle! Mer info og kontaktinformasjon til klubben finner du på deres hjemmesider: https://rsk.no/hopp/.

Det er stort engasjementet rundt prosjektet og de nye hoppbakkene i Marikollen. Sammen med resten av tilbudet i skisenteret og idrettsparken for øvrig kan vi glede oss til masse idrettsglede i Marikollen fremover!

 

Like Muligheter har lagt ut video på sin Facebookside: https://www.facebook.com/107996387822542/videos/811781052749751

Det er også mulig å se innslag fra åpningen fra NRK: https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen-21/202103/NNFA21031521/avspiller (start på ca 17 min).