Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline
30. november kl. 10:08

Koronavirus

-HER

. clear
Melding

Fjerdingby sentrum - vår aktive møteplass - omkjøring fylkesvei via Bjørnholthagan fra 2. september

Les mer/skjul info

Ravinen kultur - og familiesenter blir kommunens kombinasjonsbygg midt i Fjerdingby sentrum. Rælingen kommune har inngått avtale og samarbeid med entreprenøren Backe Romerike om å bygge Ravinen. I bygget vil det være mange av kommunens primærhelsetjenester som helsestasjon, PPT og barnevern. Her kommer også ungdomshus, kulturskole og bibliotek. I tillegg kommer kafè Garcon, legesenter og fysioterapi. I området bygges leiligheter, etableres næring og det blir et torg. Ravinen vil skape en aktiv møteplass og arena og knytte sammen alt som foregår i sentrumsområdet fra før. Samlet vil dette tilføre området og tilby innbyggere, innflyttere og besøkende nye urbane kvaliteter.  Se artikler med skisser og informasjon nedenfor. 

Prosjektleder/kontaktperson: Trond Dahl    Bygget ventes ferdig i 2022. 

Ravinen kultur- og familiesenter skisse Spinn Arkitekter

Bibliotek barneavdeling Ravinen skisse Spinn Arkitekter

Ravinen kultur- og familiesenter - skisser

Skissene som viser bibliotek med avdelinger for barn, ungdom og voksne kommer i Ravinen midt i Fjerdingby sentrum, er utarbeidet av Spinn Arkitekter per mai 2020.

Ravinen familie- og kultursenter illustrsjon Spinn Arkitekter

Ravinen skal bygges i Fjerdingby sentrum

Kommunestyret vedtok mandag 27. april 2020 å starte byggingen av Ravinen familie- og kultursenter. Det er en viktig beslutning for sentrumsutviklingen og for en aktiv møteplass for Rælingen kommunes innbyggere og besøkende. Byggestart ventes til sommeren.

Avtaleinngåelse Ravinen kultur- og familiesenter

Avtale om Ravinen kultur- og familiesenter

Rælingen kommune har inngått avtale med entreprenør om prosjektering og bygging av Ravinen kultur- og familiesenter. Vi mottok fire tilbud og Backe Romerike vant konkurransen. Kontrakten ble signert fredag 4. oktober og forventes å løpe ut 2021. Prosjektet gjennomføres som en samspillsentreprise som innebærer at vi sammen med entreprenøren skal finne riktig utforming og løsninger for bygget, før entreprenøren bygger det.