Sykepleiere og jordmødre over hele verden hadde planlagt i 2020 et helt års markering for deres profesjon, ikke minst på den internasjonale sykepleierdagen 12. mai. Som en følge av Koronapandemien ble markeringer vanskelig å gjennomføre.

Vi har valgt å flagge på årets markering av den internasjonale sykepleierdagen 12. mai (Florence Nightingales fødselsdag), for å vise at vi setter pris på deres kompetanse, erfaring og innsats.

Florence Nightingale (12. mai 1820 - 13. august 1910) var en pioner innen moderne sykepleie. Hun er kjent som grunnleggeren av Thomas hospital i London i 1860 som var den første sykepleieskolen og Florence fikk tilnavnet «The Lady with the Lamp».

Rælingen kommune gratulerer med internasjonale sykepleierdagen 12. mai!

 

På bildene ser dere noen av Rælingen kommunes sykepleiere. Bilde 1 viser sykepleiere ved hjemmetjenesten, bilde 2 sykepleiere på Fjerdingby Helsetun,  bilde 3 sykepleiere ved Løvenstadtunet. bilde 4 hesestasjon, og bilde 5 smittevern.

Coronabilde av hjemmesykepleien Sykepleiere fra kortidsavdelingen på Fjerdingby HelsetunSykepleiere ved LøvenstadtunetHelsestasjonensmittevern