Har du et ønske å bidra som frivillig i Rælingen, men vet ikke helt hvor du skal starte?

 

Meld deg på via skjemaet i artikkelen.

 

Nyby-app

Gjennom appen Nyby kan du melde ønske om å være frivillig knyttet til ulike grupper; Følgetjenesten, Praktisk bistand og Sosiale tjenester. Du blir så kvalifisert av Frivilligsentralen gjennom en hyggelig samtale og gjennomgår vilkårene som gjelder for alle frivillige. Gjennom appen vil du kunne ta oppgaver som frivillig når du selv har tid og lyst, uten forpliktelser.

 

21 dager med testing

Vi skal i gang med en 21-dagers pilot i uke 36 hvor vi bruker Nyby aktivt mellom frivillige og helse og omsorgstjenesten. Vi trenger flere frivillige som kan hjelpe til.

 

Workshop 

Det vil være opplæring gjennom en workshop 30. august. Dette får du mer informasjon om etter at du har meldt din interesse.

 

Frivilligsentralen

- Frivilligsentralen er ressurs i en pilotfase for Nyby-app der du blant annet vil kunne registrere din tid og det du måtte trenge hjelp til. Veldig mange av kommunens innbyggere har tatt i bruk app på telefoen sin, sier Susanne Shishegar på Frivilligsentralen. - Med Nyby-appen vil det bli enda enklere å få tilgang til frivillig bistand eller selv bidra når du har anledning, sier hun. For det er ikke slik at du må bidra til faste tider hver uke. Har du noen timer av og til og vi bidra med frivillig innsats, så gjør det, oppfordrer Susanne.

Rælingen Frivilligsentral tilbyr en rekke faste aktiviteter organisert med frivillig innsats. Eksempler er fredagskafé, strikkekafé, middagsservering, matkjøring, kjøre og følge. Vi er for alle aldre, og vi tror på mer samarbeid med ungdom og uføre. 

Du når oss også på telefon, vi har nettsider og er på sosiale medier eller du kan møte opp. Vi har lokaler i Trivselssenteret i Kirkebyvegen 2, som er kommunens aktivtetssenter for eldre. Det er enkelt å finne Rælingen Frivilligsentral, sier hun. Har du forslag selv til hva du kan bidra med, så kom med det, oppfordrer Susanne på Frivilligsentralen.