De frivillige foreningene i Rælingen tilbyr et stort spekter av aktiviteter, fra håndarbeid og hagestell til fysisk aktivitet, musikk, teater og humanitært arbeid. Dessverre opplever noen at disse flotte tilbudene er litt utenfor rekkevidde. Kanskje trenger man litt bistand for å kunne delta, men kvier seg for å komme med støttekontakt. Eller kanskje man bare synes det er veldig vanskelig å skulle møte opp alene på en aktivitet der alle andre kjenner hverandre fra før.

 

Da kan det hjelpe å få en fadder som allerede er med på den aktuelle aktiviteten!  Derfor har Rælingen kommune startet et samarbeid med foreningene, der vi sammen prøver å finne gode løsninger for hver enkelt av dem som trenger en hjelpende hånd. Aner du ikke hvilken forening eller aktivitet du har lyst til å være med på? Vi hjelper deg gjerne med det også!

 

Hovedmålgruppen er mennesker med lettere bistandsbehov. Ordningen er imidlertid åpen for alle som føler de trenger det - det kreves ingen diagnose eller vedtak. Hva fadderen skal hjelpe til med vil variere fra person til person – det finner vi ut av sammen.

 

Tenker du at dette er noe for deg eller en du kjenner? Ta kontakt med oss for en prat!

 

Kontaktpersoner:

Grethe Utgaard (Tjenestekontoret for helse og omsorg - THO)

Telefon 64 80 20 96

E-post: grethe.utgaard@ralingen.kommune.no

 

Ranveig Huse (Kultur- og fritidsenheten – KUL)

Telefon 63 83 52 75

E-post: ranveig.huse@ralingen.kommune.no 

 

Du finner også mer informasjon om fadderordningen på lenken Aktivitet for alle og i denne brosjyren.