Aldersgruppen 12–15 år vil i første omgang tilbys én vaksinedose, ikke to slik det er for 16-åringer og eldre. Dersom det blir aktuelt med en andre dose vil det komme informasjon om det.

Vi har satt av dagene 16., 17., 23., og 24. september for vaksinering av 12–15-åringene i Sandbekkhallen.

Du kan allerede nå bestille time. Det gjør du via www.helsenorge.no. For de som er under 16 år, må foresatt logge inn og bestille timen. Hvis du ikke har mulighet til å bestille time digitalt, kan du kontakte vaksinasjonstelefonen på tlf. 940 18 131 (hverdager kl. 09:00-11:00) eller sende e-post til koronavaksine@ralingen.kommune.no.

Barn og unge i alderen 12–15 år, som har gjennomgått covid-19-infeksjon, skal foreløpig ikke vaksineres. Er man usikker på om barnet har hatt covid-19 (ikke laboratoriebekreftet), kan barnet få én vaksinedose.

Det er mulig å ha med seg begge foresatte til vaksineringen, dersom du ønsker det. Vi anbefaler at minst én foresatt følger barnet.

Du må være fylt 12 år på vaksinasjonsdagen

Både vaksinen fra BioNTech/Pfizer (Comirnaty) og vaksinen fra Moderna (Spikevax) er godkjent til bruk fra og med fylte 12 år. I Rælingen bruker vi for tiden vaksinen Comirnaty fra Pfizer/BioNTech.

De som ikke har fylt 12 år på noen av de dagene som er satt opp for vaksinering, må foreløpig vente. Når bursdagen nærmer seg kan du sjekke www.ralingen.kommune.no/koronavaksine for informasjon om hvordan du da kan bestille time.

Du må ha med samtykkeskjema om du er under 16 år

For barn og ungdom som ikke har fylt 16 år, det vil si alle 12–15-åringer, må det foreligge samtykke fra begge foresatte. Samtykkeskjemaet må tas med, ferdig utfylt og signert, når du kommer til vaksinering. Skjemaet sendes med alle elever i aldersgruppen i Rælingsskolen, men er også tilgjengelig på nettsiden www.ralingen.kommune.no/koronavaksine.