«Hold deg sunn – reis bærekraftig»

Rælingen kommune er med i Europeisk mobilitetsuke, og i 2021 er hovedbudskapet at miljøvennlige reiser er bærekraftige, både for folkehelsa og for miljøet. En bevisstgjøring om valg av transportform er svært viktig for å nå målene om mer miljøvennlig transport, og sammen kan vi komme nærmere dette målet.

Miljøvennlige reiser er bærekraftige, både for folkehelsa og for miljøet

Hva med å ta de korte turene i nærområdet til beins eller på sykkelen? En 30 minutters gå- eller sykkeltur er med på å forbedre både mental og fysisk helse.

mobilitetsuka2021_30min.png

Nå som høstmørket kommer sigende kan du også gå deg en tur til Rælingen rådhus sitt servicetorg, hvor du kan hente gratis reflekser og/eller ringeklokke til sykkelen din.

Verdens bilfrie dag

Onsdag 22. september er som alltid verdens bilfrie dag. Derfor vil vi oppfordre alle i Rælingen kommune å unngå å bruke bilen, og heller gå, sykle eller reise kollektivt (husk smittevernsreglene). Målet er å oppmuntre folk til å være mindre avhengig bil og å få folk til å prøve nye alternativer. Kanskje du kan sykle til jobben likevel? Kanskje tok det kortere tid med bussen enn du trodde?

God mobilitetsuke!