I forbindelse med utviklingen av Fjerdingby sentrum er det endret adkomst til hallen. Løpende informasjon om infrastrukturarbeidene finnes på egen side (klikk her)

Marikollhallen sto ferdig i 2008. Gulvet er rehabilitert sommeren 2020. Hallen har én spilleflate for håndball, klatrevegg, et lite styrkerom og rom for møtevirksomhet. Den har en tilskuerkapasitet på 175, og er dimensjonert for inntil 750 samtidige besøkende. 

Anlegget brukes av Marikollen ungdomsskole og Rælingen videregående skole på dagtid, mens lag og foreninger leier halltid på kvelden og i helger. Det er hovedsakelig Rælingen håndballklubb, Fjerdingby innebandy og Rælingen klatreklubb som har Marikollhallen som sin hjemmearena.

I utleiekalenderen kan en se om lokalene i Marikollhallen er ledig på ønsket dato (klikk her). Alle forespørsler om leie av halltid skal rettes til kommunens servicetorg på e-post servicetorget@ralingen.kommune.no eller telefon 63 83 51 00. Halltid kan leies både på langtidsbasis og til enkeltstående anledninger. For langtidsleie er søknadsfristen 15. mars for påfølgende skoleår. Elektronisk søknadsskjema skal benyttes (klikk her for å komme til skjemaet). Søknadene behandles av representanter for idretts- og kulturrådet.

Både foreninger, privatpersoner og næringsvirksomheter kan leie lokaler, men foreninger vil bli prioritert. Prisene fastsettes årlig av kommunestyret. For gjeldende prisliste, klikk på lenken og bla deg ned til utleie av idrettslokaler: Prisliste Rælingen kommune