Informasjon om smitte på Marikollen ungdomsskole

En elev ved Marikollen ungdomsskole har fått påvist covid19. Kommunelegen og skolens ledelse har gjort smitteoppsporing. 38 elever og 7 voksne er definert som nærkontakter og skal være i karantene. Alle nærkontakter blir testet 2 ganger.

Resten av husstanden til de som er i karantene skal også holde seg hjemme (vente-karantene) inntil nærkontaktene har testet negativt på første test. Etter dette kan husstandsmedlemmer være på skole, barnehage og jobb som vanlig, men det oppfordres til begrenset sosial kontakt og å unngå fritidsaktiviteter.

Personer som har hatt covid-19 i løpet av det siste halve året er unntatt karanteneplikten. Andre elever og lærere som har hatt kontakt med nærkontaktene (nærkontakter av nærkontakter) har ingen begrensninger, men anbefales som alltid å følge de generelle smittevernrådene og ha lav terskel for testing ved symptomer. For mer informasjon ta kontakt med Marikollen ungdomsskole.

Videre anbefalinger:

Det er mye og økende smitte i kommunen. Vi oppfordrer alle til å være nøye med å følge de generelle smittevernrådene.

- Det viktigste er at elevene ikke går på skolen med uavklart sykdom. Hvis symptomene ikke bedres raskt, bør elevene testes.

- Vær nøye med håndhygiene

- Begrens kontakt med andre enn nær familie/venner og egen kohort