Dølgsmål hadde sin uroppføring på Rælingen bygdetun i september 2018, og gikk for fullsatt tribune på alle fire forestillinger. 

Romerikes Blad ga forestillingen en 5er, og skrev blant annet:

Det er en kald høstlig luft denne kvelden, men handlingen er så godt formidlet at jeg helt glemmer at jeg egentlig fryser. Men det er ikke bare septemberluften som gir meg gåsehud. Skuespillerprestasjonene og handlingen gir meg både gåsehud og en klump i halsen opp til flere ganger. Selv om det er relativt få kulisser, så brukes bygdetunet til det fulle. Her er det både humor, glede, tristhet og en skjebne som får et tragisk utfall. Skuespillerne er kledd i tidsriktige klær som er sydd av folk i Rælingen husflidslag. En liten bit av Rælingens historie blir her formidlet på en god måte.

Les resten av artikkelen her: https://www.rb.no/kultur/ralingen/historisk-spel/jeg-far-bade-gasehud-og-klump-i-halsen/r/5-43-870784

 

Den opprinnelige planen var å sette opp Dølgsmål annen hvert år. Dessverre har det ikke vært mulig å få det til under korona-pandemien. Vi håper å kunne gjennomføre igjen i Kulturuka 2022, og har satt opp følgende datoer på forestillinger: 8.- 11. september 2022 på Rælingen bygdetun.