Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Fjerdingby sentrum

Sommer i Fjerdingby sentrum                    

Velkommen til samlesiden for Fjerdingby sentrum.

Oversikt over hvert enkelt prosjekt og aktuelt med fortløpende oppdateringer om smått og stort, finner du i menyen lenger nede på siden. 

Fjerdingby sentrum får nye sentrumskvaliteter og blir et flott tilskudd til dagens store idrettsaktivitet i området. Det kommunale bygget, Ravinen (bygget har glasstak på bildet), mellom Marikollen ungdomsskole (gul hovedinngang på bildet) og Øvre Rælingsveg, vil huse helsetjenester og kulturtilbud. Det blir helsestasjoner for barn og ungdom, legekontor, fysioterapisenter, pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT) og barnevern. Kulturtilbudet styrkes med et flott  bibliotek som blir meråpent, kulturskole med dansesal, fleksisal, musikk- og kunstrom, ungdomsklubb og bandrom og Garcon kafe. Ravinen får offisiell åpning 3. september 2022. Rett utenfor Ravinen er et torg og på andre siden er siden mai 2022 boliger, REMA-butikk og næringslokaler. Torget får flotte kvaliteter og 220 sitteplasser. Det er også etablert en miljøgate med rognebærtrær, benker og ny busstopp. 

Sentrumsområdet knyttes sammen med Marikollen idrettspark. Her fins langrenns- og rulleskiarena, fotballbaner, baner for volleyball, street basket og skating, og det er treningspark- og parkouranlegg. Det er også akebakke med bånd for barn og det fins alpinanlegg og hoppbakker som utvikles videre. På den andre siden av miljøgaten, bak Rælingen rådhus og Rælingen vgs., bygges nye Fjerdingby skole. Skolen har en unik beliggenhet rett ved marka og idrettsparken og er et nær nullenergibygg og ventes klar i 2022. Fjerdingby skole bygges for 770 barn med flerbrukshall og solcelleanlegg, og det blir skolegård og klasserom på taket. 

Kombinert med eksisterende bygg, blir Fjerdingby sentrum et sted der det vil det skje mye og kommunes innbyggere får større muligheter til å samles både i hverdagen og på arrangementer så vel ute som inne. Fjerdingby sentrum styrkes ved at det bygges et stort antall boliger. Denne siden handler om de enkelte prosjektene. Vår overordnede kommunedelplan oppsummeres med disse ordene:

Fjerdingby sentrum - en aktiv møteplass for alle innbyggere og besøkende!  

   Dronebilder og oversiktskart Ordfører Ståle Grøtte: Om fremdrift  

Facebook: Fjerdingby sentrum  Instagram: Rælingen kommune

Fjerdingby vår aktive møteplass - grønn boble