Tid: kl 16.00 – 18.00

Sted: Rælingen Rådhus, Møterom Bjønnåsen i 4.etasje.

Påmeldingsfrist: 24. oktober

Påmelding til ICDP-koordinator Anita Vorkinslien, icdpkoordinator@ralingen.kommune.no eller på sms til mobiltlf 481 67 635

Som foreldre har vi mange gleder, bekymringer og utfordringer. Ikke minst i ungdomstiden når den unge går i gjennom en brytningstid på veien mot å bli voksen. I denne perioden skal de forberede seg på den voksne verden og løsrive seg mer fra foreldrene. Samtidig er de fulle av følelser og sårbare som aldri før. Ungdommene går gjennom en voldsom utviklingsprosess og det kan være vanskelig for ungdommen å forstå seg selv, og for oss voksne å forstå dem.

Er du en mor eller far som:

  • Er nysgjerrig på hvordan du kan få et bedre forhold til ungdommen din?

  • Er interessert i hvordan du kan støtte og hjelpe ungdommen til best mulig utvikling?

  • Er du nysgjerrig på hvordan andre foreldre takler hverdagens utfordringer og konflikter med ungdommen? Og dele dine tanker og erfaringer med andre foreldre?

Rælingen kommune (Enhet for familie og helse) starter nå opp en Foreldreveiledningsgruppe for foreldre til ungdommer (13-18 år). Gruppa møtes onsdager fra kl 16-18 8 ganger. På grunn av en ofte travel desember for folk flest, deler vi denne gangen i 2 bolker. Vi starter 2. november, tar «pause» i desember, og tar resten i januar.

ICDP Foreldreveiledningsprogram (International Child Development Program) er basert på «8 tema for godt samspill» og i gruppene blir ulike temaer tatt opp i en bestemt rekkefølge. I gruppene møter du andre foreldre for å diskutere tema og utveksle erfaringer med om foreldrerollen i forholdet til ungdommen. Målsettingen er at den enkelte mor eller far skal bli trygge foreldre, ved å forstå ungdommen bedre, og bli bevisste på hva de gjør som er bra for ungdommen. Du får ingen ferdig oppskrift, men hjelp til å finne egne løsninger for deg og din ungdom – gjennom samtaler og øvelser i gruppen eller små oppgaver du prøver ut hjemme med ungdommen din. Gruppen vil bli ledet av to sertifiserte ICDP-veiledere som begge jobber med ungdommer.

For mer informasjon om ICDP, se Foreldreveiledning ICDP på kommunens hjemmeside.