Ordfører Ståle Grøtte oppfordrer innbyggerne til å lese informasjonen om egenberedskap

- På sikkerhverdag.no har Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB)  utarbeidet konkrete råd som du kan lese. Her finner du blant annet forslag til et beredskapslager for å klare deg hjemme i minst tre døgn, sier ordfører Ståle Grøtte.

Hva er egenberedskapsuke?

Målet med Egenberedskapsuka 2019, som varer fra 28. oktober til 3. november, er å øke folks kunnskap om egenberedskap slik at flere gjør fornuftige forberedelser.

Myndighetene anbefaler at alle husstander i Norge tar noen enkle grep for å bedre sin egen beredskap.

Hvorfor egenberedskapsråd nå?

Det er flere forhold som gjør at det kommer egenberedskapsråd til befolkningen nå. Mer ekstremvær er blant de viktigste årsakene. Ekstremvær kan føre til bortfall av kritisk infrastruktur, som for eksempel strøm, vann og mobilnett.

I tillegg er vi som bor i Norge – som er blant verdens tryggeste og mest stabile land – vant til at det meste stort sett fungerer som det skal. Det er veldig mange tjenester og funksjoner vi er avhengig av for at vårt daglige liv skal gå rundt uten store problemer. Det er faktisk en sårbarhet.

Du er en del av Norges beredskap

Selv om vi lever i et trygt land kan uønskede hendelser oppstå også hos oss. Og hvis vi rammes av en stor hendelse eller krise, er det mange som trenger hjelp. Hvis flere av oss er i stand til å ta vare på oss selv og de rundt oss ved en hendelse, kan hjelpen settes inn der behovet er størst. På den måten er du en del av Norges beredskap.

Les mer: Råd om egenberedskap: sikker hverdag.no

Mat og drikke du bør ha i hus (sikkerhverdag.no)

Les brosjyren Du er en del av Norges beredskap   

Her finner du brosjyren på engelsk (in English)


Se filmer:

Er du forberedt hvis drikkevannet forsvinner eller blir forurenset? Klikk på lenken: Se filmer om de viktigste misforståelsene om å lagre vann og få tips og råd hvordan du enkelt kan lagre vann hjemme hos deg selv! (YouTube.com )

 

Rælingen kommunes overordnet beredskapsarbeid