Aunaas er en av bare 50 stipendvinnere fra hele landet. Nåløyet er trangt og det ligger stor anerkjennelse i tildelingen. Stipendet ble delt ut under Rælingen Kulturskoles elevkonsert i Øvre Rælingen Kirke tirsdag 5. april.

– Da jeg mottok Drømmestipendet kjente jeg både en hånd som strakte seg ut og en hånd som dyttet meg i ryggen. Ja, og så ble behovet for en mesén (velgjører) litt mindre akutt, sier Aunaas.

Mange år i kulturskolen

Tron-Petter Nilsen Aunaas har mange år bak seg i Rælingen kulturskole og som hornist i Rælingen Skolekorps. Han fullfører for tiden en mastergrad i manus for TV. Han har hatt dikt på trykk i flere tidsskrift og analogier, senest i Cappelen Damms Signaler 2021. Han har også fått egne teaterstykker oppført blant annet ved Corner Teatret, Akershus Teater, Rogaland Teater og gjennom Den Unge Scenen.

– Hva tiden min i kulturskolen angår, så er det klart at den åpnet opp for og vedlikeholdt en verdsettelse av kunst og kultur. Likevel var det lærerne der og deres unike perspektiver og tillit som holdt meg i sporet, sier Aunaas om bakgrunnen sin fra Rælingen kulturskole.

Drømmen

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere. I utvelgelsen av stipendvinnere legger juryen vekt på kunstnerisk dyktighet, men også selve drømmen. Samtlige søkere må formulere sin drøm som en del av søknaden.

– Å formulere drømmen min er vanskelig, fordi den har mange lag; flere enn jeg kan telle. På en side drømmer jeg om å kunne sitte i et rom hvor jeg bare skriver og leser, på en annen ønsker jeg å starte branner. Enda det kjennes godt å rives mellom alt dette, er det en smule ironisk at ordet «tekst» kommer fra det latinske «textere», som kan bety «å veve sammen». Drømmene er et flettverk, liksom teksten er en vev og det er dette jeg til syvende og sist ønsker å bli en del av.  

– Jeg aner ikke hva jeg inspireres av! De siste diktene mine skrev jeg på Rema 1000. Med stipendet har jeg kanskje råd til å handle på Meny og kan prøve å skrive der? Vi får se. Jeg anser uansett stipendet for å være en åpning for inspirasjon og en tilrettelegger for å utforske mer, forteller stipendvinneren videre.

 

Les mer om Tron-Petter hos Drømmestipendet.