Alle som er født i 1998 eller tidligere, og som er registrert som bosatt i Rælingen kommune per 1. april 2016 kan avgi stemme ved folkeavstemningen 25. april. Du kan stemme følgende steder: Nordby, Fjerdingby, Rud, Løvenstad og Blystadlia skoler. Valglokalene er åpne kl. 09.00 - 20.00.

Vi oppfordrer så mange som mulig av kommunens 13000 stemmeberettigede til å gjøre seg opp en mening, vise engasjement for vår kommunes fremtid og bruke stemmeretten ved folkeavstemningen!

Vil du stemme allerede nå eller er bortreist 25. april?

I perioden fra 4. april til 22. april kan du forhåndsstemme på servicetorget på rådhuset. Den siste uken før folkeavstemningen har vi også langåpent noen dager.

Du kan stemme i normal åpningstid på servicetorget: 08.00 – 15:30.Vi har utvidet åpningstid til kl. 19.00 følgende dager: mandag18. tirsdag 19. og onsdag 20. april 2016. 
Du får ikke valgkort tilsendt i posten. Ved forhåndsstemming er det viktig at du husker på å ta med deg gyldig legitimasjon med bilde.

 

Ved folkeavstemningen har du følgende valg:

  • Ja til sammenslåing med Skedsmo kommune, og eventuelt med tillegg av Fet og Sørum kommuner.

     

  • Nei til kommunesammenslåing.
    Rælingen bør fortsette som egen kommune.

     

  • Blank stemme

Forhåndsstemningen på serivcetorget er i gang.

 

Vil du lese mer om alternativene, folkeavstemningen, vårt arbeid og informasjon om kommunereformen?

Nedenfor finner du lenker til utredning  (32 sider) som var vedlegg til sak om retningsvalg som ble behandlet i kommunestyret 16. mars. Du kan også lese brosjyren (8 sider) som vi har sendt til alle husstander i mars.

Kommunestyret vedtok sitt retningsvalg 16. mars i år som skal være rådet til innbyggerne i forbindelse med folkeavstemingen 25. april. Rådet var ikke enstemming. Les protokoll og vedtak fra saken 16. mars 2016.  

Retningsvalg - kommunestyret 16. mars.jpg

Les utredning om kommunereformen (32 sider) som var vedlegg til sak om retningsvalg for kommunestyret og som ble behandlet i kommunestyret 16. mars.

Les og bla i vår brosjyre (8 sider) Kontakt oss om du lurer på noe .

 

Hva skjer 15. juni 2016?

Kommunestyret vedtar sin anbefaling til Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

 

Følg oss på Facebook og følg med under Kommunereformen på nettsidene.

Les mer, følg med og se tidligere artikler, utredninger og mer på våre nettsider under Kommunereformen (bla til "neste" nederst på siden og du kan følge saker om kommunereformen!).

Rælingen kommune på Facebook (Følg oss på Facebook)

Mer om brosjyren og viktig informasjon om kommunesammenslåingen sendt alle husstander

Over 200 interesserte samlet om kommunereformen (Folkemøtet 5. april 2016)