Hva er Sommerles.no?

 

- En sommerlesekampanje som varer fra 1. juni til 31. august, og som driftes av bibliotekene.

- Alle elever i 1. til 7. klasse kan delta (inkl. de som skal begynne i 1. klasse til høsten og de som går ut 7. klasse ved kampanjestart).

- På nettsiden Sommerles.no samler barna XP/poeng for hver leste side, svarer på oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp digitale trofeer. Underveis gjør de seg fortjent til små, kule premier som de henter på biblioteket. De kan også følge en spesialskrevet fortelling, skrevet av Mari Moen Holsve.

- Sommerles.no er for alle, både superlesere, gode lesere, middels gode lesere og også de som trenger litt hjelp, eller bare er i ferd med å lære seg å lese! (Da kan man bli lest for eller høre på lydbøker.)

 

Iskremfest

Vi avslutter alltid Sommerles med iskremfest! Fra kl. 12.30 lørdag 31. august blir det familiearrangement i biblioteket. Alle barn som møter opp er med i trekning av fine bokpremier. Kl. 13.30 viser vi teaterforestillingen «Oldefars ulveskinnspels» med forfatter og skuespiller Adele Lærum Duus. Det blir også utdeling av gratis is til alle barn. Alle får is og er med i trekning av premier, uavhengig av om de har vært med på Sommerles eller ikke.

 

Åpningstider i sommer

Rælingen bibliotek er sommerstengt fra og med 1. juli til og med 4. august. Premier kan hentes på andre bibliotek i denne perioden. Ukens kodeord vil bli lagt ut på bibliotekets Facebook-side når vi har stengt.

 

GOD SOMMER MED SOMMERLES.NO 2019!