Bestill time til testing

På grunn av stor pågang på teststasjonen oppfordrer vi alle til å bestille time på helsenorge.no.

Bestill time på helsenorge.no 

Har du problemer med timebestilling på helsenorge.no, kan du sende en SMS med ordet test til 404 33 055 og bli oppringt. På grunn av stor pågang vil det ta tid før du blir oppringt.

På teststasjonen

  • Du må ha bestilt og fått time først. Med unntak av drop-in.
  • Ha med legitimasjon med fødselsnummer eller d-nummer, bruk munnbind og hold god avstand i køen for å unngå smitte.
    • Dersom et barn skal testes må du ha med fødselsnummeret til barnet (11 siffer). Den enkleste måten å finne personnummeret til barna sine på er ved å gå til Skatteetaten sine nettsider. Logg inn og klikk på «Mine opplysninger». Velg «Se mine opplysninger i Folkeregisteret». Derfra kan du klikke på en fane som heter «Familie», så kommer informasjon om barna dine, inkludert personnummeret opp
  • Bruk munnbind. Alle fra 12 år og oppover skal ha på munnbind i kø og oppmøte til test, dette gjelder også foresatte til yngre barn som skal testes.

Vi tar for tiden kun PCR-test på teststasjonen (ikke hurtigtest). Per 10. september er ventetiden for svar ca. ett døgn. Ved større pågang kan det ta opptil tre dager.

Drop-in test

Vi har drop-in for test på Rådhusets teststasjon og i Sandbekkhallen på Løvenstad. På grunn av stor pågang i drop-in-tiden anbefaler vi at du helst bestiller en time.

Teststasjonen Rådhuset
Bjørnholthagan 6, 2008 Fjerdingby
Drop-in hverdager mellom 13:00 og 14:00.

Teststasjonen Sandbekkhallen
Blystadvegen 10, 2006 Løvenstad
Drop-in tirsdager og torsdager mellom 18:00 og 19:00.

Hvem bør teste seg?

På koronasjekk.no får du råd om du bør testes for koronavirus, før du bestiller time. Vi oppfordrer alle som har symptomer til å teste seg. Tilbudet gjelder for alle som bor/jobber i Rælingen kommune, og som ønsker å teste seg.

Er du syk eller har sykt barn, og trenger vurdering av lege, må du ta kontakt med fastlegen eller legevakta.

Informasjon om test av barn

Ha lav terskel for testing, se informasjon sendt til alle skoler og barnehager.

Testing i forbindelse med reise

Teststasjonen vil ved høyt press prioritere de som har symptomer på luftveisinfeksjon og feber, de som har vært i kontakt med noen som har testet positivt og personer som trenger negativ test før sykehusbehandling. Teststasjonen tilbyr, ved kapasitet, test til personer som trenger/ønsker negativ test før reise innen- eller utenlands i jobb eller feriesammenheng. Testsvar kommer 2–4 dager etter prøven er tatt, og vi kan ikke skrive ut bekreftelse på tatt test. Ved behov for garanti for tidspunkt for testsvar pga. reise eller deltakelse på arrangement må testen tas privat.

Har du testet positivt på hurtigtest?

På grunn av mye smitte over tid blant barn og unge i Rælingen, har Helsedirektoratet anbefalt at vi jevnlig gjennomfører testing på covid-19 smitte i skoler og barnehager. Mange av testene utføres som selvtest, hvor testen tas på egenhånd. Her finner du en guide til hvordan testen skal gjennomføres.

Dersom testen er positiv ringer du smittesporingsteamet på telefon 477 84 972. Dette nummeret skal kun brukes for henvendelser om smittesporing etter positiv test. Dersom du skal bestille test på teststasjonen eller har andre spørsmål bruker du telefonnummeret under.

Har du andre spørsmål?

Telefontid

Telefonnummer til Rælingen kommunes testtelefon: 404 33 055
Åpen alle dager (mandag til søndag) fra kl. 09:00–10:00.

Generelle spørsmål

For generelle spørsmål om koronavirus, se Folkehelseinstituttets nettsider eller ring Folkehelseinstituttets informasjonstelefon: 815 55 015. Du kan også se spørsmål og svar på helsenorge.no.