Fra drøm til virkelighet

I mange år har en lokal anonym giver ønsket seg en turisthytte i Østmarka, og helst i Rælingen kommune. Nå blir drømmen virkelighet, etter over ett år med nøye planlegging og samarbeid med viktige instanser i kommunen. Frivillige både fra turlaget og Midtre Rælingen Vel startet i oktober med ryddingen av tomten. Byggingen starter så raskt tomten er ryddet og frosten uteblir. 

Kom raskt i gang med hytteprosjekt

Prosjektleder i DNT Barnas Turlag Rælingen, Alexander Grønlien, kan nå love innbyggerne på Romerike en ny og flott hytte som skal øke turgleden i nærmiljøet. 

- Vi er et lokalt turlag som på frivillig basis tilbyr barn og familier gode turopplevelser. Vi håper at en ny hytte vil øke turgleden, sier han.

Prosjektet startet våren 2017, da hadde Barnas Turlag Rælingen nylig startet opp. DNT ønsket en lokal samarbeidspartner for å kunne oppfylle ønsket til en lokal giver om en nyetablering av DNT-hytte i nærmiljøet. Barnas Turlag startet prosjektet, som nå har blitt en realitet.

Nye Huldreheim

24. september starter byggingen på tomten til den tidligere jakthytta Huldreheim, som ble revet på 1950-tallet fordi Ramstadsjøen ble omgjort til drikkevannskilde. Hytta blir plassert på en større odde ved Ramstadsjøen. Hit kan man gå både sommer og vinter.

Hedda Hytter leverer hytta, DNT Oslo og Omegn er byggherre. DNT leier tomt av Miljøverndirektoratet.

Svært godt samarbeid

- Det har vært et svært hyggelig prosjekt helt fra starten. Rælingen kommune har vært gode samarbeidspartnere, lokale lag og foreninger har bare vært positive, sier Grønlien.

DNT Barnas Turlag Rælingen gleder seg til å se resultater av alt arbeidet som er lagt ned, men aller mest til å kunne tilby en ny overnattingsmulighet i Østmarka. Leder i Barnas Turlag Rælingen, Camilla Delbekk, er svært fornøyd med prosessen. 

- DNT Barnas Turlag Rælingen ble etablert januar 2017, og er en underavdeling av DNT Oslo og Omegn. Vi har som formål å gi barn og familier kvalitetstid og gode minner fra turer i skog og mark i nærmiljøet. Vi ønsker å øke friluftsinteressen og påvirke folkehelsen positivt. Et slikt flott overnattingssted vil forhåpentligvis bidra sterkt til dette, sier Delbekk.

For mer informasjon, ta kontakt!

Leder Barnas Turlag Rælingen,
Camilla Delbekk / camilla.delbekk@gmail.om / 40 41 37 27

Prosjektleder DNT Barnas Turlag Rælingen,
Alexander Grønlien / alexander.gronlien@gmail.com / 96 01 33 96