Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline
30. november kl. 10:08

Koronavirus

-HER

. clear

Fornyet status som Fairtrade-kommune

Gratulerer til Rælingen kommune som er innvilget fornyet status som Fairtrade-kommune! Lurer du på hva det innebærer å være Fairtrade-kommune? Vi har hatt statusen siden 2009 og søker Fairtrade Norge etter kriterier hvert annet år. Les mer i artikkelen.

Kaffedyrker - World Fairtrade Challenge

På rådhuset serveres Fairtrade-kaffe

Nordmenn er blant verdens mest kaffedrikkende folk og kaffe den nest største eksportråvaren for utviklingsland. 120 millioner mennesker i over 70 land er avhengig av inntekter fra kaffeproduksjon. Som Fairtade-kommune bidrar vi ved å velge Fairtrade-kaffe når vi serverer kaffe i Rælingen kommune. Rådhuskafeen i Bjørnholthagan 6 er åpen fra kl. 09-15. Det begynner med deg. Et lite valg gjør en stor forskjell. Les mer i artikkelen.  

Er du en handlehelt?

Rælingen kommune er Fairtrade-kommune og støtter kampanjen for å få flere handlehelter som handler Fairtrade-merkede produkter! Da fortjener du verdens minste diplom og applaus. Velg Fairtrade, så får bonden en pris som gjør det mulig å leve et bedre liv og dyrke jorda på en mer bærekraftig måte. Lite valg. Stor forskjell. Se film her

Kaffedyrker - World Fairtrade Challenge

- Gjør verden mer rettferdig 7. - 9. mai

- Hvert år kjøper vi flere Fairtrade-produkter som bananer, kaffe og sjokolade. Takket være folk som deg, kan flere hardtarbeidende bønder og arbeidere rundt om i verden bygge et bedre liv og en lysere framtid – dette er verdt en markering!, skriver Fairtrade Norge. Rælingen kommune er Fairtradekommune og fra 7. - 9. mai håper vi så mange som mulig ønsker å bidra til at dette blir en stor markering, du kan faktisk registrere markeringer i hele mai!  En markering kan være alt fra å dele en kopp Fairtrade-kaffe med en venn eller kollega, til å arrangere en markering på jobben, skolen eller i kommunen der dere benytter Fairtrade-produkter og snakker om hvorfor rettferdig handel er viktig.

Rælingen som Fairtrade-kommune fikk godkjent gjensøking med nye kriterier

Fra 1. juni 2017 innførte Fairtrade Norge nye kriterier for å være Fairtrade-kommune. Rælingen kommune er en av 38 Fairtrade-kommuner i Norge og alle må sende inn gjensøkingsskjema hvert annet år. Det er politisk vilje for Rælingen som Fairtrade-kommune. Styringsgruppen hadde et møte i juni og vil møtes igjen over sommeren for å jobbe videre og målrettet som Fairtrade-kommune. Se mer om kriteriene nedenfor.