- Rælingen kommune har utmerket seg og jobbet godt med UKM-arbeidet på en engasjerende og inkluderende måte, sier "UKM-general" Raymond Egge som er fylkeskontakten for UKM.

Han overrakte en diplom og fem tusen kroner til Terje Bakkerud fra Sandbekken fritidsklubb og Øystein Molander fra Aamodt Ungdomsklubb. Utdelingen fant sted på Aamodt Ungdomshus 5. juni. (Se flere bilder nederst i artikkelen.)

 

Hvordan foregår UKM?

Barn og ungdom i alderen 10-20 år kommer og engasjerer seg i selve UKM-arrangementet. Ungdom møter engasjement og har mulighet til å engasjere seg og vil bli med. Det er ulike bidrag og uttrykk som band, film, foto, kunst, teater og dans, sier Terje Bakkerud.

 

Hva har Rælingen kommune gjort som har utmerket seg?

- Antall påmeldinger var dalende for to år siden og vi ønsket å snu dette.  Med samarbeidet med kulturskolen og ungdomsklubben har det blitt heldagsmøter og sosialt. Workshop har blitt populært. Band-workshop var ved lærer fra kulturskolen. I år var det på Blystadlia skole. Kunstutstillinger leveres inn og det har vært god mat. Det er sceneprøver og arrangement om kvelden og det blir mingling og et miljø som en minifestival, forteller Øystein Molander. Det er også fotoshop med bildevisning under arrangementet og dansetropper. Rekruttering er gjort og vi ser at flere ungdommer blir med igjen og igjen. Vi håper å videreføre dette, sier Molander. 

 

Hva tenker dere å benytte pengene (fem tusen kroner) til? 

Hva pengene skal benyttes til er ikke helt bestemt, men det vil nok for eksempel bli til workshop innen arbeidsområder for UKM, sier Molander.

 

Gode arbeidmetoder

- Det er gode arbeidsmetoder lagt til grunn, kommenterer Egge. Barn og unges stemmer og egne uttrykk er i fokus og det er imponerende, sier Raymond.

Turbokommunen kjennetegnes ved å endre og tilpasse seg, noe Rælingen kommune har fått heder og ære for med sitt utmerkede arbeidet med ungdom og UKM. Hvordan kommunene arbeider med dette varierer fra kommune til kommune. Prisen deles ut hvert år. Lørenskog kommune og Ullensaker kommune har fått prisen tidligere.

I år er det altså Rælingen kommune som er turbokommunen!