Program for åpningsdagen

12:00

Offisiell åpning med tale av ordfører Ståle Grøtte.

Urframføring av nyskrevet fanfare «Ravinen – fanfare og tema» av Øystein Olsen Vadsten, framført av Rælingen skolekorps med dirigent Tomas Carstensen.

I tillegg medvirker kulturskolens danselærer Camilla Evensen og danseelever – og kanskje også publikum?

12:30

Åpent hus! Sjekk utvalget i det nye biblioteket, ta turen til helsestasjonen, ta noen dansetrinn i fleksisalen og titt inn i alle de andre rommene Ravinen har å by på.

14:00

Et helt menneske
Vandreforestilling i Ravinen
Gjennom forestillingen blir du tatt med innom ulike rom i Ravinen, og følger en fortelling som sier noe om hva det egentlig er å være et menneske. Sammen med hovedpersonen Live/Livian og de to eventyrfigurene Auri og Tusse, får du se små scener med ulike kulturuttrykk. Og kanskje klarer de å bygge et helt menneske til slutt?

Forestilling ca. hvert 10. minutt mellom kl. 14:00 og 15:15. Gratisbilletter hentes på eBillett.no og må veksles inn i armbånd på kommunens servicetorg på rådhuset uka før, eller innbyggertorget i Ravinen etter kl. 12 på åpningsdagen.

Vandreforestillingen vises også søndag.

16:00

Åpningskonsert
Rælingen musikklag med dirigent Edvin Simenstad byr på alt fra klassisk til blues og folkemusikk. For den danseglade blir det til og med mulighet til å prøve seg på en tango!

Ingen billett eller påmelding nødvendig til konserten.

19:30

Stor gratiskonsert i samarbeid med Jentefestivalen til Rælingen fotballklubb.

Hit kommer: Henrik Nysether (singer/songwriter fra Fjellhamar), Stina Talling (BlimE!-låta «Mer enn god nok» og MGP), TikTok-fenomenet Kløbbman x Feedbæck (som faktisk er 50% fra Rælingen), TikTokeren Josefine’s Pearls (som er 100% fra Rælingen), og den mystiske duoen Subwoolfer som ingen vet hvor kommer fra.

Ingen billett eller påmelding nødvendig til konserten.

Om bygget Ravinen

Ravinen er 5409 kvadratmeter, arkitekt er Spinn Arkitekter AS og entreprenør er Backe Romerike.

Hit kommer biblioteket, innbyggertorget og ungdomsklubben. Kulturskolen får nye saler, rom og scene. Familie- og helsetjenestene får nye fasiliteter og nye muligheter.

Les flere fakta og oppdateringer om Ravinen.

Se mer om det som kommer i Fjerdingby sentrum