Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

 Ravinen - illustrasjon januar 2021 Spinn Arkitekter AS            

RAVINEN I ØVRE RÆLINGSVEG 203 ÅPNER LØRDAG 3. SEPTEMBER KLOKKEN 12.00 

Vi gleder oss til Ravinen - kommunens bygg med helse- og kulturtilbud!  Nedenfor er informasjon og fortløpende oppdateringer.

Ved siden av Marikollen ungdomsskole i Øvre Rælingsveg 203 blir Ravinen en aktiv møteplass og arena som knytter sammen alt som foregår i sentrumsområdet fra før. Samlet vil dette tilføre området og tilby innbyggere og besøkende nye kvaliteter.  I området bygges leiligheter og næringslokaler og det blir et torg

Prosjektleder/kontaktperson: Trond Dahl    

FAKTA:

  • Bakgrunn og vedtak: Kommunestyret april 2020.
  • Størrelse: 5409 m2
  • Arkitekt: Spinn Arkitekter AS
  • Entreprenør: Backe Romerike
  • Kvaliteter: 60% tre i fasaden, dempede farger, skjermtegl nedre del i naturmaterialer, fargepallett innvendig gjenspeiles utvendig, glasstak
  • Glasstak
  • Oppvarming, kjøling og oppvarming tappevann via brønnpark
  • Tjenester og tilbud: Helsestasjon, Helsetasjon for ungdom, PPT, barnevern, fysioterapi, fastleger, Ungdomsklubb, Kulturskole, Bibliotek, Innbyggertorg, Garcon kafe, fleksisal, dansesal, musikkrom, bandrom, øvingscene, kunstrom
  • Ferdig: Høsten 2022 (Offisiell åpning 3. september 2022). Adresse: Øvre Rælingsveg 203.
  • Film fra grunnsteinsnedleggelse 21.02.2021

Slik blir biblioteket i Ravinen: 

Garcon og Raymond Wiig ved Lillestrøm stasjon

- Garҫon klar for avspark

Raymond Wiig var med og startet Garҫon bakeri og kafé i Lillestrøm i 2007 og har økt antall bakerier og kafeer siden. Nå står nyåpning av Garҫon i Ravinen på Marikollen i Fjerdingby sentrum for tur som den femte i rekken. 

 

Ravinen skilt med kommunevåpen

Ravinen har fått skilt

Bygget Ravinen som får kultur-, familie- og helsetjenester og åpner offisielt lørdag 3. september kl. 12.00 har fått sklit med kommunevåpen mot miljøgata i Øvre Rælingsveg. Den gule hovedinngangen mot Marikollen torg er også skiltet. 

Hovedinngangen til Ravinen har innbyggertorg innenfor

Et innbyggertorg for deg i Ravinen

I Ravinen vil servicetorget være til stede i det nye innbyggertorget, sier Britt Johansen, som jobber på servicetorget på Rælingen rådhus. Vi vil være til stede der til visse tidspunkt fordi vi regner med at mange vil besøke Ravinen. Her kommer også kommunens nye bibliotek, helsestasjon, ungdomsklubb, kulturskole, legesenter, fysio, barnevern med mer.  Innbyggertorget er det første du møter når du går inn hovedinngangen og skal besøke Ravinen, sier Johansen. 

Kultursjef Rune Thieme pakker

- Vi flytter snart til Ravinen

Kultursjef Rune Thieme pakker esker på Rælingen rådhus. 1. juli var overtakelse av bygget Ravinen med kultur-, og familie- og helsetjenester. Samling av tjenester og tilbud innen kultur, familie og helse i ett bygg tilfører Rælingen kommune og innbyggerne noe helt nytt. Alt skal være klart til offisiell åpning lørdag 3. september kl. 12.00. 

Helsestasjon med knagger og skohyller i Ravinen

Familie- og helsetjenester flytter til Ravinen

I Ravinen kommer kommunens nye bibliotek og flere rom for kulturtilbud, og ikke minst kommer en rekke helsetjenester. Familie- og helsetjenester, herunder kommunens nye helsetasjon, kommer i 2. etasje. Vi har tatt en prat med avdelingsleder Liv Ane Stavik for å høre hvordan de jobber med og ser på mulighetene for Forebyggende helsetjenester som skal flytte til Ravinen.