- I pandemien har det vært roligere i Kirkebyvegen 2, men nå er det mye aktivitet, sier Susanne Shishegar som er daglig leder  siden juni 2021. Hun tok over etter Unni Aker Nylend. En person kommer innom og lurer på om det er middagsservering i Fjerdingby Trivselssenter, noe det ikke er ettersom vinduer i lokalene byttes ut. 

 

Mer om Fjerdingby Trivselssenter

 

- Hva slags aktiviteter tilbys av Rælingen Frivilligsentral?


Rælingen Frivilligsentral tilbyr Fredagskafe, middagsservering og strikkekafe. Om du har tid, kan du bidra på kjøkkenet ved middagsservering tirsdager og fredager. Fredager arrangerer vi kafe med vafler. Strikkekafeen er for alle aldre. Vi ser at det er mye de samme som kommer tilbake og det syns vi er veldig fint, men vi skulle også gjerne sett flere nye fjes, gjerne i alle aldre, oppfordrer Susanne. Du kan se mer informasjon om arrangementene og tidspunkter på nettsidene til Rælingen Frivilligsentral. 

Rælingen Frivilligsentral kontor

Rælingen Frivilligsentrals lokaler i Kirkebyvegen 2

 

 

Matkjøring

- I tillegg organiserer vi matkjøring også. Det er da alltid to som kjører sammen, det er en frivilig som kjører og en som leverer. Maten kommer fra Løvenstadtunet. Følge til frisør, tannlege, begravelse eller aktiviteter kan vi også bidra med. Vi kan også handle for innbyggere som trenger det. Som frivillig får du dekket utlegg som utgifter til bensin og billetter, forteller Susanne. 

 

- Hvordan tenker du at Rælingen Frivilligsentral kan nå flere?

 

Mennesker skal møtes

- Å bidra for andre gjennom frivillig innsats er viktig. Mennesker skal møtes og berike hverandre, sier Susanne. - Frivillige som kan bistå med øvelseskjøring for de som vil ta førerkort til bil er noe vi har forsøkt og som vi gjerne tilbyr. Andre eksempler er barnepass på kveldene eller avlasning med trilletur av barn i barnevogn på dagtid. Dette kan være tiltak som ville nå flere aldre. 

 

- Hvordan kan innbyggere som har tid bidra i frivillig arbeid?

Dersom du har tid, ta kontakt. Du trenger ikke å binde deg fast, om du har noe tid, så hører vi gjerne fra deg, oppfordrer daglig leder i Rælingen Frivilligsentral Susanne Shishegar. 

 

App

Susanne har begynt å undersøke muligheten for å ta i bruk en app som kan organisere frivilligheten. Med smarttelefon kan du da få tilgang til frivillig bistand eller selv bidra når du har anlendning, informerer Susanne.

 

Ta kontakt og følg med på Rælingen Frivilligsentral!

Når Rælingen Frivilligsentral lanserer mulig app for organisering av frivililgheten eller andre tiltak og ikke minst kontaktinformasjon om du lurer på noe eller kan bidra, kan du se ved å følge med på Rælingen Frivilligsentrals nettsider og Rælingen Frivilligsentral på Facebook. 

 

Kopp Frivilligsentralen

 

Inngang til Frivilligsentralen i Kirkebyvegen 2

Inngang til Rælingen Frivilligsentral i Kirkebyvegen 2