Reduserte åpningstider

Det er på grunn av kommunens smitteverntiltak litt kortere tidsrom som biblioteket i Rælingen er åpent, og inntil videre er det egne regler som gjelder på biblioteket. Men tilgangen på nye bøker er som før, og vi vil jo gjerne spre bøker og andre medier til alle kommunens innbyggere. Vi åpner 12.00 hver dag og mandag til onsdag har vi oppe til 19.00, torsdag og fredag stenger vi 15.00. I tillegg har vi åpent annenhver lørdag så vi mener vi opprettholder en god åpningstid. Før 12.00 på hverdager tar vi i mot klasser og barnehager, på den måten praktiserer vi smitteansvarlig tilgang til de forskjellige brukergruppene. I tillegg kan skoler og barnehager bestille bokkasser til bruk i klasserommet og i 2020 sendte vi ut 90 kasser.

 

Alle kan låne

Vi vil gjerne ønske nye lånere velkommen til Rælingen bibliotek. I 2019 lånte vi ut 27218 bøker. I tillegg har vi filmer, lydbøker, tidsskrifter og spill. For å få opprettet lånekort må du komme innom oss og ha med gyldig legitimasjon som inneholder personnummer og bilde.  Lånetid for bøker, lydbøker og tidsskrift er 4 uker. Lånetid på film er 1 uke. TV-serier og spill har utlånstid på 2 uker. Eksempel på gyldig legitimasjon er pass, bankkort med bilde og førerkort. Det er veldig fint om du forhåndsregistrerer deg på nett før du kommer, så går det mye fortere å lage kortet til deg. Du kan også registrere deg for å få et digitalt lånekort hos Nasjonalbiblioteket. Tjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av ID-Porten (MinID, BankID, m.fl.). Alle som bor i Norge kan få lånekort hos oss. Har du allerede et kort fra et annet bibliotek? Dersom det er et nasjonalt lånekort, kan det brukes hos oss. Dette gjelder også digitale lånekort. 

 

Tjenester hjemmefra

Som digital nasjonal låner har man tilgang til digitale bibliotektjenester som f.eks. Filmbib, Bookbites, Libby og Pressreader. På filmbib sine nettsider kan man se norske filmer, det er bare å logge inn og så er du klar til å se på film. Bookbites og Libby er apper man kan installere på mobil eller nettbrett. Dette er de to tjenestene vi har for ebøker og elydbøker. I Bookbites finner du bøker på norsk, mens i Libby finner du bøker på engelsk. PressReader er en app for aviser og tidsskrifter tilbudet er på over 7000 titler på over 60 språk! Jeg anbefaler alle å sjekke ut disse appene og digitale tjenestene, spesielt i denne tiden hvor vi helst skal holde unna andre, sier Løfshus.

 

Biblioteket som møteplass

Vi savner å gjennomføre arrangementer og aktiviteter og gleder oss til vi igjen kan invitere alle brukerne våre på gratis arrangementer. Vi har laget egen YouTube kanal og våre månedlige BokKaffer kan sees der, i tillegg til andre boktips til blant annet barn og ungdom. Vi håper at flere vil besøke Rælingen bibliotek og låne mange bøker, filmer eller spill av oss. Vi har ingen begrensninger på antall lån av gangen. Lurer du på noe har vi mer informasjon på vår hjemmeside, og god oversikt over våre smittevernstiltak. I mellomtiden jobber vi med å planlegge fremtidige arrangementer og bibliotektilbudet ved det nye biblioteket i Ravinen, legger Løfshus entusiastisk til.

 

Se mer på Rælingen biblioteks hjemmesider (klikk på lenken). 

 

Vil du vite mer om Ravinen kultur- og familiesenter?

På våre hjemmesider har vi en side "Fjerdingby sentrum" (klikk på lenke) der Ravinen kultur- og familesenter som er kommunens bygg har en egen side med informasjon og fortløpende artikler.

Se flere skisser for Rælingen kommunes nye bibliotek som kommer i Ravinen kultur- og familiesenter (2.09.2020) (klikk på lenken)